Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

SPRAVE BUDUĆNOSTI PREDSTAVLJENE NA OVOGODIŠNJEM CES-U

08. 01. 2017 - 22:07
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: engadget.com

Godišnja smotra proizvođača i ljubitelja elektronike i tehnologije CES održava se svakog januara u Las Vegasu. Predstavljamo neke od najzanimljivijih novih tehnologija koje su doživjele premijeru na ovogodišnjem izdanju sajma. 

Whill Model M: novi model električnih kolica možda se na prvu ne doima kao nešto dosad neviđeno, ali dizajn Whill Model M-a je ono što ga izdvaja iz mase sličnih proizvoda. Kompaktnost, snaga motora i patentirana tehnologija točkova dopuštaju dosad neviđenu pokretljivost i mogućnost manevrisanja, a korisnicima dopuštaju da se kreću po različitim vrstama podloga bez pomoći drugih ljudi.

accessibilitywhillmodelm

Amber Agriculture: pobjednik u kategoriji startu ideja, Amber Agriculture zaista pomaže u rješavanju stvarnog problema o kojem većina ljudi ne zna ništa. Zahvaljujući senzorima koje posjeduje Amber Agriculture, farmeri mogu dobiti različite informacije o hrani koju uzgajaju i skladište. Prateći statistike, moguće je spriječiti kvarenje proizvoda i pravovremeno lansiranje istih na tržište.

amberstartup

Willow pumpa za mlijeko: u svijetu u kojem nepravedno dominiraju proizvodi namijenjeni muškarcima, ponekad je lako zaboraviti na različite probleme koje imaju žene, a koji se donekle mogu sanirati korištenjem tehnologije. Kompanija Willow kreirala je specijalnu pumpu za mlijeko koja se može nositi u grudnjaku. Lagana i elegantnog dizajna, ova pumpa ne olakšava samo hranjenje novorođenčadi, već i prateća aplikacija omogućava majkama (a i očevima, zašto da ne?) da prate nutritivne vrijednosti i količine unosa mlijeka u dječiji organizam.

digitalhealthwillow

Honda Riding Assist: Honda je dominirala ovogodišnjim izdanjem CES-a zahvaljujući nevjerovatnoj novoj tehnologiji koja je uistinu nova i dosad neviđena. Riding Assist je stabilizator motora koji uveliko olakšava upravljanjem zvijerima na dva točka - vaš motor će ostati centriran i ispravljen bez vaše pomoći. Međutim, genijalnost ovog izuma je činjenica da Riding Assist ni na koji način ne umanjuje mogućnost upravljanja motorom.

automotivehondariderassist

Fisher-Price Smart Cycle: vježba za um i tijelo mališana, novi proizvod kompanije Fisher-Price kombinira različite tehnologije kako bi djeci pružio pravilan psihozički razvoj i unutar dnevnih soba. Praćenje fizičkih aktivnosti i edukativne igre bazirane na STEM tehnologiji na pravilan način kombiniraju modernu zabavu i dobru, staru fizičku aktivnost koju u doba blještavih ekrana većina nas zanemaruje. 

offbeatfisherpricesmartcycle

 Zadnje dodane

Preporučujemo