Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Ekstremno niske temperature stvorile led i na ušću Neretve u Jadran

08. 01. 2017 - 19:42
|
|
by avaz
|
foto: facebook(Studio Idearium)

Ekstremno niske temperature i ledeni val koji ovih dana pogađa BiH i region donosi rijetke prizore u prirodi, a jedan od njih je zaleđena voda na ušću rijeke Neretve u Jadransko more.

Na Facebooku Studio Idearium iz Hrvatske objavio je fotografije leda koje se ne viđaju tako često.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, temperatura mora u Jadranu danas kreće se od 9,7 stepeni u Zadru do 15 u Komiži.

Djelimično je sunčano i puše bura i tramontana, a mjestimično su zabilježeni olujni udari. Prognoze kažu da će maksimalna temperatura na Jadranu biti 4 stepena Celzijusa.

Izdato je i upozorenje na mjestimične udare bure i sjevernog vjetra od 35 do 50 čvorova.Zadnje dodane

Ukinuta presuda Zdravku Mamiću

Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu Zdravka Mamića pa je ukinuta prvostupanjska presuda da su savjetnik Dinama i Ivo Bego u svečanoj loži poljuda remetili javni redi mir te se postupak vraća na ponovo suđenje

Dačić i Lavrov: Protiv prakse "s nama ili protiv nas"

U zajedničkom članku koji je objavljen u "Ruskoj gazeti" i u beogradskoj "Politici" povodom 180 godina uspostavljanja srbijansko-ruskih diplomatskih odnosa, šefovi diplomatije Rusije i Srbije izjasnili su se protiv nametanja izbora "ili ste s nama ili protiv nas"

Preporučujemo

Mektić: Djeca u RS-u će postati najamnici

Izgubila se osnova za život ovdje u RS, postali smo ljuštura. Ovdje se mora početi gledati šta hoće narod. Narod hoće posao i hoće da živi. Može li iko saslušati narod? Dodik je jednom rekao da je bolje ovdje nego u Švajcarskoj