Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

U ŽIVOTU NAM SE SVE VRAĆA ISTOM MJEROM Ovaj tekst će vam to potvrditi!

08. 01. 2017 - 16:53
|
|
by udrimuski.ba/vječiticitati.blog
|
foto: kurir.rs/google

U životu nam se sve vraća istom mjerom. Ovaj tekst će vam to potvrditi!

Bio jednom jedan seljak koji je prodavao maslac pekaru. Jednoga dana, pekar posumnja u seljaka i odluči izmjeriti maslac kako bi vidio je li mu seljak dao točno jedan kilogram.

Imao je što i vidjeti – bilo je manje maslaca nego što mu je seljak rekao. Toliko se razbjesnio da je tužio seljaka. Sudac upita seljaka koristi li vagu za mjerenje.

Seljak odgovori: “Poštovani sudac, ja sam jednostavan čovjek. Ne koristile ove moderne vage, ali imam običan kantar.” Sudac ga onda upita da objasni kako mjeri maslac. Seljak odgovori:

“Poštovani sudac, puno prije nego što je pekar počeo kupovati maslac od mene, ja sam svakoga dana kupovao kilu kruha od njega. Svakoga dana kada pekar donese kruh, ja ga stavim na jedan kraj kantara i odmjerim mu točno toliko maslaca na drugoj strani. Ako je netko kriv, onda je to pekar.”

U životu nam se uvijek sve vrati istom mjerom. Nekim ljudima je nepoštenje prešlo u naviku, tako da više i ne znaju što je istina. Ali koga oni to zavaravaju? Samo sami sebe.

vagailustracija

 Zadnje dodane

Neobično društvo izaziva pažnju Hercegovaca

Tridesetogodišnji Italijan Federico Delise prošle godine odrekao se lagodnog gradskog života u Italiji i krenuo pješke put Sirije. Na put dug skoro 6.000 kilometara krenuo je u potrazi za, kako kaže, starim načinom života u harmoniji s prirodom i drugim ljudima. Posljednjih osam dana pješači kroz Hercegovinu, ali ne sam

Preporučujemo