Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

ŠALTER IZVJEŠTAJ: Penzioneri - priprema, pozor... stižu penzije!

04. 01. 2017 - 23:00
|
|
by otvorena mreža
|
foto: udrimuski.ba

Unučad Bosne i Hercegovine, ujedinite se - vaši najstariji i najdraži sedmog januara će imati decembarske penzije u rukama! Glasnogovornik Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Tomislav Kvesić danas je to potvrdio u programu Šaltera. Jedan od slušatelja čuo je vijest da će isplate penzija početi sedmog januara, a pošto je to subota, interesovalo ga je da li će se sa podizanjem penzija morati čekati do ponedjeljka.

Pozvali smo PIO MIO u Mostaru i Kvesić nam je objasnio da će novac koji im bude na raspolaganju prebaciti i poštama i bankama do sedmog januara. Vrijedi napomenuti penzionere da banke subotom rade skraćeno radno vrijeme, zato se spremite za ranojutarnji odlazak po premalo onoga u odnosu na ono što vam ova država zapravo duguje.

Pitanja za KJKP "Vodovod i Kanalizacija" počela su se gomilati. Oni su se kao firma izjasnili da bi komunikacija e-mailom bila najpogodnija, prvenstveno zbog različitosti upita naših slušatelja - jedna osoba ne može dati odgovore na različit spektar pitanja. Međutim, pitanja ima toliko da sam odlučio poslati im upit da gostuju u našem programu umjesto da se dopisujemo e-mailom. Odgovor čekamo i objavit ću ga čim stigne.

Slušatelj Jasmin obratio nam se putem e-maila i upitao ko je nadležan za gradsku javnu rasvjetu u Sarajevu. Saznali smo da je nadležnost nad rasvjetom preuzeo JKP Park. U njihovom sklopu nalazi se i Centar za nadzor i upravljanje javnom rasvjetom Kantona Sarajevo. Prijave kvarova mogu vršiti na dežurni broj telefona 033/564-444, ili na e-mail adresu: [email protected]. U Banjoj Luci rasvjetu nadzire Gradska uprava, a kvarovi se mogu prijaviti na 051/244-444. U Mostaru nadležnost nad javnom rasvjetom ima Odjel za privredu, komunalne i inspekcijske poslove pri Gradu Mostaru, a kvarove možete prijaviti na 036/505-511 i 036/505-507.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo