Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Kingston predstavio USB kapaciteta čak 2TB

04. 01. 2017 - 09:26
|
|
by dnevnik.hr
|
foto: dnevnik.hr

Uoči početka najvećeg sajma potrošačke elektronike na svijetu (Consumer Electronic Show - CES) koji se ovog tjedna održava u Las Vegasu brojne kompanije predstavile su novitete s kojima će ove godine pokušati osvojiti korisnike.

 

Među brojnim do sada predstavljenim gadgetima i računalima, jedan od zanimljivijih uređaja svakako je Kingstonov DataTraveler Ultimate GT USB stick, pri čemu se GT u imenu odnosi na 'generation terabyte'. "Mi u Kingstonu pomičemo granice mogućeg", komentirali su iz ove kompanije prilikom predstavljanja novog DataTravelera koji će biti dostupan tijekom sljedećeg mjeseca u dvije verzije – s 1TB i s čak 2TB memorije za pohranu podataka, što znači da će vlasnici ovog USB-a moći u džepu nositi čak oko 70 sati 4K videozapisa.

 

Dimenzije DataTraveler Ultimate GT-a iznose 72mm x 26.94mm x 21mm, radi na temperaturama od -25 do 60, a kako je riječ o USB 3.1 uređaju, za povezivanje s modernim prijenosnim računalima koja imaju samo USB-C priključak, bit će potreban dodatni adapter. Kupcima DataTraveler Ultimate GT-a Kingston daje garanciju od pet godina, a jedino što još nije poznato oko ovog uređaja i što vjerojatno zanima najveći broj ljudi jest cijena, no kako kažu na The Vergeu, možemo očekivati kako će USB s najvećom količinom memorije imati i najveću cijenu.  Zadnje dodane

Preporučujemo