Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

ŠALTER izvještaj: Sretna Nova, opet

03. 01. 2017 - 19:40
|
|
by otvorena mreža
|
foto: udrimuski.ba

Danas je treći januar i ako mene pitate, ovo je još jedan radni dan. Tako misle i moje kolegice i kolege. Međutim, državne i entitetske institucije i danas ne rade, uživajući u svim blagodetima koje drage nam budžetlije ostvaruju.

 

Samim tim, Šalter je bio neuobičajeno neispunjen, pa smo tri sata potrošili većinom slušajući dobru muziku. Međutim, apokalipsa danaszahvatila je sarajevska naselja Otoku i Čengić Vilu. U jutarnjim satima, te za vrijeme trajanja emisije Šalter, stanovnici  ovih naselja dojavljivali su nam kako su ostajali bez električne energije, grijanja, telefonije, televizijskog signala i internet konekcije. Kvarovi su bili, blago je rečeno, nasumični, pa smo kontaktirali sve nadležne institucije da vidimo šta se dešava. Iz Elektroprivrede BiH javljeno nam je da rade na otklanjanju nekoliko kvarova na trafo stanicama. Problemi na trafo stanicama uzrokovali su probleme i Toplanama koje rade na održavanju sistema centralnog grijanja, ali su nakon brze intervencije radnici Elektroprivrede, kako su nam rekli, otklonili probleme.

Ipak, na terenu je situacija bila pomalo drugačije, te je trebalo nekoliko sati da se električna energija i grijanje vrati u sve stanove na području Otoke i Čengić Vile.

 

S druge strane, korisnici kablovskog sistema HS koji je dio Telemacha u ulici Ilije Engela prijavili su nam kvarove na fiksnoj telefoniji, internetu i digitalnom televizijskom signalu. Pozvavši Telemach, doznali smo da njihove ekipe rade na otklanjanju kvarova u Gradačačkoj, ali činilo se da nisu znali za kvarove u Ilije Engela. Nakon naša dva poziva, njihove ekipe su izašle na teren i sanirale kvarove, a pozivi zahvalnosti od strane naših slušatelja značili su da smo i danas, bez obzira na karakteristiku dana kao neradnog, uspjeli da radom svi zajedno otklonimo probleme. 

 

Na samom kraju vrijedi napomenuti da su nas iz moto saveza oba entiteta pozvali da napomenemo da vozači koji planiraju putovati putevima i vrletima ove čudnovate zemlje paze u noćnim satima zbog očekivanog snijega i poledice. Zato, pažljivo sa gasom i kočenjem. Ne konzumirajte alkohol, ne pričajte na mobitel za vrijeme vožnje, vežite sigurnosni pojas i imajte svu ispravnu i obaveznu zimsku opremu. I da, ne vozite dijete na prednjem sjedištu. To ne samo da je opasno, već i grozan papanluk.

 Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo