Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

ŠALTER IZVJEŠTAJ: Bilo je mirno...

03. 01. 2017 - 03:22
|
|
by otvorena mreža
|
foto: udrimuski.ba

Šalteraši i Šalteruše (oduvijek sam se pitao kakav nadimak da dam slušateljstvu, evo dva perfektna), ispred ekipa Šaltera i Radija Otvorena Mreža, ne mogu, a ne poželjeti Vam 2017. onakvu kakvu ste zaslužili! Vi najbolje znate gdje ste uskratili, a gdje ste dali, gdje su vam mostovi, a gdje ćuprije - zato udahnite, izdahnite i krenite hrabro!

U današnjem izdanju Šaltera nismo se mogli baviti rješavanjem problema iz prostog razloga što su u državi radile dvije institucije - punktovi hitne pomoći i naša radijska stanica. Zato smo prvo izdanje u novoj kalendarskoj godini iskoristili da nazovemo neke od institucija za koje smo mislili da bi nam mogle odgovoriti, ali i nekolicinu kolega iz radijske redakcije. 

Što se tiče kolega, čini se da su se svi dobro proveli i odmorili. Zajedničko gloduru (GLavni i ODgovorni URednik, ako nikad niste čuli za tu skraćenicu) Sarajliću i meni je to što smo obojica prespavali doček Nove godine i složili se da je to bila iznimno mudra (u mom slučaju neplanirana) odluka. Ostatak ekipe smo probudili, pa su bili više manje nevoljki da razgovaraju ili su kratka obraćanja (kasnije su pojedinci mnogo napali što sam ih bez pitanja pustio u program - kao da nikad nisu slušali Šalter!) bila više-manje nesuvisla.

Iz MUP-a Sarajeva, Banja Luke i Mostara rekli su nam da je novogodišnja noć protekla sasvim mirno. I pored javnih dočeka Nove 2017. godine, čini se da su svi građani izašli na ulice da provedu ispraćaj stare godine u miru i blagostanju, kako nalažu i civilizacijske tekovine na ovim prostorima (u redu, sasvim malo sam sarkastičan).

Iz hitnih pomoći gradova potvrdili su nam da nije bilo većih intervencija, a muk je vladao i na linijama kabineta članova Predsjedništva iz reda tri naroda. Čini se da slavlje traje i danas. Svima smo poželjeli sretnu i uspješnu 2017. godinu, a Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo nas je nakon izmjena čestitki obavijestila da ipak ne može razgovarati sa nama jer su na intervenciji. Uvijek spremni, uvijek u poslu - pravi heroji!

Sutra nastavljamo po starom. Kada utihnu petarde, kada se pjesma stiša, kada se boce skupe i zvuk lomljenog stakla udari od unutrašnje strane kontejnera, vrijeme je za Šalter...

 

 Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo