Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Počeli pripreme: Bh. rukometaši 2. januara putuju u Makedoniju

28. 12. 2016 - 10:10
|
|
by avaz
|
foto: avaz

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u januaru će odigrati pet prijateljskih utakmica u Skoplju i Beogradu, protiv selekcija Makedonije, Saudijske Arabije i Bahreina, učesnica svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Rukometaši BiH 2. januara naredne godine putuje u Skoplje, gdje će do 7. januara odigrati tri utakmice.

Protivnik je domaća selekcija Makedonije (3., 4. i 5. januara), koja se priprema za nastup na svjetskom prvenstvu Francuskoj. Dva susreta s Makedoncima bit će zatvorenog tipa.

Nakon Makedonije, izabranici selektora Bilala Šumana 7. januara idu za Beograd gdje ih čekaju još dva kontrolna susreta, protiv Saudijske Arabije 8. i Bahreina 9. januara.

Nakon susreta sa Bahreinom, u popodnevnim satima planiran je povratak avionom iz Beograda i još sedam dana bh. tim će biti na pripremama u staroj bazi – hotelu Hills na Ilidži.

 - Imamo dosta vremena na raspolaganju. Pored treninga i analiza, imat ćemo pet kvalitetnih provjera. Vidjet ćemo i neke nove igrače na djelu, šansu će dobiti i oni koji u minulim utakmicama nisu imali neku minutažu.

Radit ćemo mnogo toga, a sve s ciljem da što bolje i spremnije dočekamo naredne kvalifikacione susrete protiv Finske, u maju iduće godine. Nećemo samo na ovome stati, jer ćemo se još jednom okupiti u aprilu, što će biti generalna priprema za ta dva duela, koja nam mnogo znače - kazao je Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH.

Pripreme za bh. tim su počele danas, a igrači će imati odmor za Novu godinu. Drugog januara planirano je novo okupljanje, kada se autobusom i putuje za Skoplje.

Selektor Šuman za ovu akciju je pozvao sljedeća 24 rukometaša. Na spisku su: Benjamin Burić (HSG Wetzlar/Njem), Damir Efendić (Borac Banja Luka), Deni Serdarević (La Cean/Fra), Adi Ahmetašević (Gračanica), Tomislav Nuić (NEXE Našice/Hrv), Alen Ovčina (Antaliyaspor/Tur), Faruk Vražalić (Besiktas Mogaz/Tur), Vladimir Vranješ (Tatabanya/Mađ), Senjamin Burić (Nantes/Fra), Muhamed Toromanović (Creteil/Fra), Mirsad Terzić (Veszprem/Mađ), Nikola Prce (Azoty Pulawy/Polj), Marin Vegar (NEXE Našice/Hrv), Duško Čelica (Constanta/Rum), Marko Tarabochia (Orlean Wisla Plock/Polj), Ivan Karačić (Maccabi Rishon/Izr), Saša Marjanac (CSM Bucuresti/Rum), Mario Pavlak (Izviđač), Marko Panić (Chambery Savoie/Fra), Dejan Malinović (Creteil Handball/Fra), Kristijan Jarak (Izviđač), Benjamin Čičkušić (Maglaj), Muhamed Zulfić (Fillipos/Grč), Vladan Lončar (Granollers/Špa).

 Zadnje dodane

EHF prijeti suspenzijom Rukometnog saveza BiH

Lejla Hairlahović, bivša generalna sekretarka Rukometnog saveza BiH, preko društvenih mreža obavijestila je javnost da Evropska rukometna federacija (EHF) planira suspendovati bh. kuću rukometa

Preporučujemo