Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

MOYA se priključio Nadalovom trenerskom timu

17. 12. 2016 - 19:34
|
|
by AA
|
foto: AJ/AP

Španac Rafael Nadal, nekadašnji prvi reket svijeta svom trenerskom timu priključio je Carlosa Moyu, bivšeg pobjednika Roland Garrosa.

Moya će se priključiti stručnom timu u kojem su Toni Nadal i Francis Roig, a zajedničkim snagama pokušaće Nadala vratiti na vrh ATP liste. Nadal, koji je u karijeri osvojio 14 Grand Slam turnira, godinu je završio na devetom mjestu.

Moya se prošlog mjeseca rastao s Milošem Raonićem, Kanađinanom crnogorskog porijekla, koji je imao odlične rezultate tokom nedavno završene teniske sezone.

"Imati nekoga kao što je Carlos, koji mi nije samo prijatelj, nego i veoma važna pobjeda u mojoj karijeri, je nešto posebno“, kazao je Nadal.

Moya će također raditi i na Akademiji Rafael Nadal. Zanimljivo i Moya je tokom profesionalne teniske karijere bio svjetski broj jedan u martu 1999. godine.Zadnje dodane

Niko kao Roger

Sljedeći Federerov suparnik bit će bolji iz ogleda Talijana Andreasa Seppija i Rusa Danila Medvedeva

Preporučujemo

Mektić: Djeca u RS-u će postati najamnici

Izgubila se osnova za život ovdje u RS, postali smo ljuštura. Ovdje se mora početi gledati šta hoće narod. Narod hoće posao i hoće da živi. Može li iko saslušati narod? Dodik je jednom rekao da je bolje ovdje nego u Švajcarskoj