Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

KINA predstavila najsmrtonosniji dron na svijetu

05. 11. 2016 - 15:24
|
|
by dnevnik.hr
|
foto: youtube prtscr

CH-5 najveća je kineska bespilotna letjelica a ujedno i najveći borbeni dron. Može letjeti puno dalje od bilo kojeg drugog, a doseg mu je 12.500 milja. Može letjeti čak dva dana bez dopune rezervoara. 

 

Prvi probni let imao je prošle godine, ali javnosti je predstavljen u utorak na internacionalnoj zrakoplovnoj izložbi u Zhuhaiju (Kina).

Dron je opremljen za bombardiranje i špijuniranje. Osim pametnih bombi i raketa, opremljen je i visokom tehnologijom za blokiranje radara koja smanjuje njegovu vidljivost, javlja Daily Star.

 

Također, CH-5  može vrlo lako locirati metu koja se onda ne može sakriti. Stariji model ovog drona korišten je u  bitka protiv ISIS-ovaca. Ovaj model drona bi mogao uskoro biti u akciji u ratnim zonama širom svijeta.

DRONYOUTUBEPRTSCR

 

Shi Wen, glavni dizajner CH-5, izjavio je: ''Nekoliko država izrazilo je želju za kupnjom dronova, i mi smo u pregovorima.''

Kina je još predstavila i lovca pete generacije, Čengdu J-20, nove antiraketne sisteme, blindirana vozila domaće proizvodnje i nekoliko novih, sofisticiranih oružja koja će do 2020. godine postati operativni dio jedne od najvećih vojski na svijetu.

 

Izvor: dnevnik.hrZadnje dodane

Preporučujemo