Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Rukometna reprezentacija Hrvatske pomlađena za Svjetsko prvenstvo

31. 10. 2016 - 15:25
|
|
by AA
|
foto: AA

Uoči okupljanja hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije i predstojećih priprema koje su uvod za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine, najavljene su brojne izmjene i pomlađivanje reprezentacije koja pripreme počinje bez ključnog igrača Domagoja Duvnjaka, javlja Anadolu Agency (AA).

Na početku priprema čelnici rukometne reprezentacije Hrvatske predstavili su osnovne izmjene u igri i sastavu reprezentativnih igrača. Ivano Balić, koordinator za muški rukomet, najavio je kako će u reprezentaciji biti puno izmjena i proširenja sa mnogo novih, mladih igrača. Najavio je i određene taktičke promjene i drugačiji način igre.

”Reprezentativci sa stručnim timom imaju sedam dana priprema za usavršavanje igre kakvu će prikazati u Francuskoj”, kazao je Balić.

Željko Babić, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, istaknuo je važnost činjenice da Domagoj Duvnjak, kojega je nazvao glavnim igračem, neće sudjelovati na pripremama zbog dugotrajnog problema sa patelom koljena. Babić smatra da je puno kvalitetnije rješenje da se Duvnjak sada liječi u Njemačkoj, te da bude spreman za SP u siječnju 2017. godine.

„Želimo igrati drugačije nego što smo do sada igrali, nadam se bolje. Imamo nove ljude u stožeru i vjerujemo da ćemo dati jedan novi pozitivan duh, kvalitetnu igru i ostvariti rezultat bolji nego na Olimpijskim igrama“, poručio je Babić.

Hrvatska rukometna reprezentacije sljedećih će sedam dana trenirati u Umagu, te odigrati test utakmicu protiv PPD Zagreba. Svjetsko prvenstvo za rukometaše održat će se od 11. do 29. siječnja 2017. godine. Hrvatska će nastupiti u grupi ”C” gdje će za protivnike imati Njemačku, Bjelorusiju, Mađarsku, Čile i Saudijsku Arabiju.Zadnje dodane

Preporučujemo