Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

KOLICIJA 'Pod lupom': Prijavljeno više od 80 primjedbi na regularnosti izbora

02. 10. 2016 - 23:57
|
|
by fena
|
foto: fena/Almir Razić

Posmatrači Koalicije "Pod lupom" su na lokalnim izborima prijavili više od 80 primjedbi na regularnosti izbora, zatim 118 prijava građana te 28 slučajeva kršenja izborne šutnje,  kazao je predstavnik ove Koalicije Dario Jovanović.

Dodao je da je zatvaranje biračkih mjesta  uglavnom izvršeno po popisima te da je njih 98,8 posto zatvoreno do 19.15 sati, a 1,2 posto do 20 sati.

- Na 26 biračkih mjesta omogućen je ulazak osobama koje nisu ovlaštene za ulazak nakon zatvaranja biračkog mjesta, odnosno tokom procesa brojanja glasova - istakao je.

Također je dodao da posmatrači Koalicije još uvijek nadgledaju brojanje glasova na biračkim mjestima, dok 141 posmatrač istovremeno prati rad lokalnih izbornih komisija, osim u Stocu.

Zaključio je da je Koalicija danas posmatrala izbore na 2.500 biračkih mjesta, dok su mobilni timovi posjetili 893 biračka mjesta.Preporučujemo

Sedmica padavina, a potom promjene u Bosni i Hercegovini

Narednih sedam dana očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije, a moguća je i pojave grada, saopćeno je Federalnog hidrometeorolog hidrometeorološkog zavoda. Potom u BiH slijedi velika promjena vremena, a temperature će dosezati i 33 stepena Celzijusa