Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Slave pristalice Grujičića, policija na ulici

Izbori 2016

02. 10. 2016 - 23:34
|
|
by N1
|
foto: N1

Rezultati za općinske izbore u Srebrenici još uvijek nisu poznati. Kandidat srpskih stranaka za načelnika ove opštine Mladen Grujičić prema trenutnim rezultatima sa biračkih mjesta vodi u odnosu na Ćamila Durakovića koji čeka rezultate iz odsustva i putem pošte.

Srbi u Srebrenici uveliko slave pobjedu Grujičića u jednom od kafića u centru grada. Nedaleko od tog mjesta stoje Bošnjaci u čijoj se blizini nalaze jake policijske snage, javlja reporterka N1.

Duraković kaže da se još uvijek čekaju glasovi 3.300 osoba koje mogu glasati u odsustvu i putem pošte.

"Treba sačkati da se to sve zbroji.  Bojim se da je ovo previše za Bošnjake koji su zabirnut. Pozivam ih da ne budu zabrinuti. Ovo je više provokacija nego je slavlje. Kandidat koji je proglasio pobjedu je naviše kandidat Srpske radikalne stranke jer je najviše provodio vremena u Srbiji sa Šešeljem", kazao je Duraković za N1.

Kako kaže, kaop građanin je zabrinuz.

"Za Bošnjake na ovim prostorima ne bi bilo života. Većina njih bi u narednim mjescima potražilo svoju sudbinu negdje drugdje. Ovo bi bio udarac za temelje države i imali bi zaokruženu politiku Dodika u RS-u", kazao je Duraković.

 

On je izrazio bojazan da bi, ukoliko Grujičić pobijedi, "institucionalno bile vršene represije da ovdje više ne bude Bošnjaka".

"11. juli je planetaran događaj i njega niko ne može promijeniti. Ali, bilo bi učinjeno sve da oni koji žive ovdje, potomci žrtava gencocida, napuste ovaj grad", tvrdi načelnik Općine Srebrenica.

 

Izvor: ba.n1Preporučujemo

Sedmica padavina, a potom promjene u Bosni i Hercegovini

Narednih sedam dana očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije, a moguća je i pojave grada, saopćeno je Federalnog hidrometeorolog hidrometeorološkog zavoda. Potom u BiH slijedi velika promjena vremena, a temperature će dosezati i 33 stepena Celzijusa