Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

MILORAD DODIK, predsjednik SNSD-a: Jedan od najboljih rezultata u regionu

Izbori 2016

02. 10. 2016 - 23:06
|
|
by AA
|
foto: AA

Današnja pobjeda SNSD-a je veličanstvena, veća od onih sa naših početaka, izjavio je večeras nakon održanih lokalnih izbora na konferenciji za novinare u Banjaluci, Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

 

"Demokratičnost i način na koji je narod RS-a reagovao samo može da impresionira i da mu se čestita", rekao je Dodik i dodao da je ponosan na demokratsko dostignuće RS u napregnutim političkim trenucima kada je RS osporavana i kada se željelo da doživi neuspjeh.

Nabrajajući da između ostalog, SNSD očekuje pobjedu u Trebinju, Bijeljini i Srebrenici, Dodik je navodio više opština u kojima je stranka pobijedila, što su članovi ove stranke koji su stajali iza Dodika popratili aplauzom.

Naglasio je da "izdaja ne prolazi kod ovog naroda", da je pobjeda ove stranke regularna i fer.

"Ovo je jedan od najboljih rezultata pored Srbije u regionu, ovo je frustirajuće za one koji su 10 godina u opoziciji", rekao je Dodik i dodao da je narod pokazao da RS sa BiH treba da se kreće ka EU, te da je današnjom pobjedom delegitimisana pozicija srpskih predstavnika u institucijama BiH.

Nije želio da proglasi izbornu pobjedu u Srebenici, ali je rekao da je očekuje. Istakao je da će se u Srebenici nastaviti obilježavati stradanje Bošnjaka "ali je ovom gradu falilo da se obilježava i patnja srpskog naroda."

"Nisam očekivao ovakvu pobjedu, veoma sam radostan zbog nje" rekao je Dodik koji se zahvalio ljudima koji su glasali za njih, saradnicima, ali i političkim protivnicima jer su ostali u okvirima "fer pleja"

Dodao je da narod RS hoće umjerene politike spremne da brane nacionalne interese.

"Dramatično je pocrvenilo" rekao je pokazujući kartu na kojoj su crvenom bojom označena mjesta u kojima je stranka pobjedila

Odgovarajući na pitanja novinara rekao je da se nije čuo sa predstavnicima Saveza za promjene.

"Nema ih, nestali su valjda ću ih naći tokom noći, ali Aleksandar Vučić mi je čestitao", dodao je Dodik.

Njega je na početku konferencije dočekao aplauz pristalica stranke, a on je u prostoriju ušao pjevajući.

Odmah po objavljivanju prvih rezultata iz banjalučkog izbornog štaba pristalice SNSD počele su sa slavljem na ulicama ovog grada vozeći se automobilima sa zastavama stranke.Preporučujemo