Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

U BORBI ZA ŽIVOT Nirmela Kurtović treba našu pomoć!

17. 08. 2016 - 14:20
|
|
by udrimuski.ba

U inbox portala udrimuski.ba stigla nam je zamolba prijatelja, da postavimo tekst i apel za pomoć ovoj prelijepoj djevojci.

 

"Nirmela Kurtović iz Kaćuna prije tri godine uspješno je pobijedila bolest, te se vidno oporavila. Međutim, prije nekoliko mjeseci bolest se vratila, a mlada Nirmela započinje ponovo novu bitku u borbi za svoj život. 

Trenutno, Nirmela se nalazi na Hematologiji na Kliničkom Centru Univerziteta u Sarajevu, gdje svakodnevno prima krv. U pitanju je anemija i trombocitopenija, no ova hrabra djevojka već tri mjeseca ima unutarnje krvarenje, zbog čega je životno ugrožena, a da stvar bude gora njeno stanje se prethodnih dana pogoršalo.

Nirmela je svakodnevno ovisna o transfuzijama i preparatima krvi te brojnim lijekovima na koje nije pozitivno odreagovala. Ukljucen je i lijek “Novo Seven“ koji iznosi 91.000 KM, ali ni on nije zaustavio krvarenje. Konzilij liječnika koji se svakodnevno brine za Nirmelino zdravstveno stanje predložio je porodici da se Nirmela izmjesti u neku drugu državu na nastavak liječenja.

Porodica Kurtović nije u mogućnosti da sama snosi troškove liječenja mlade Nirmele, te ovim putem moli sve ljude dobrog srca, sve one koji žele pomoći da to učine u skladu sa svojim mogućnostima.

Veliki broj humanitarnih akcija organizovalo je Udruženje “Đerđef” iz Bugojna, te samim tim svoje uplate možete izvršiti preko Udruženja “Đerđef” sa naznakom za liječenje Nirmele Kurtović.

Uz to, uplate možete izvršiti za broj žiro računa i to: BBI Banka Bugojno

Broj: 141-060-0009-0971-35

ili pozivom na humanitarni broj 090/291-017, gdje donirate 2,00 KM za liječenje Nirmele Kurtović."Zadnje dodane

Preporučujemo