Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Miloš Božović se vraća u Bosnu i Hercegovinu

NEVER GIVE UP/NIKAD NE ODUSTAJ

22. 07. 2016 - 09:45
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Podsjetimo se da je teška povreda glave, zadobijena na fudbalskoj utakmici, izazvala komu, a dvogodišnje liječenje u Bosni i Hercegovini, rezultiralo je sepsom, teškim infekcijama, dekubitusima trećeg stepena.

Nakon toga, Miloš je prebačen u renomiranu kliniku "Schimider" u Njemačku, gdje su ljekari učinili sve što je bilo u njihovoj moći, ali se ipak činilo da je za Miloša izgubljena svaka nada u uspješan oporavak. Miloš je vraćen u Bosnu i Hercegovinu, u Centar za palijativnu njegu u Tuzlu.

Međutim, još jedna nada se rodila po pozivu tima OTVORENE MREŽE jednom od najboljih ljekara, šefu neurohiruškog odjela KB "Dubrave" Prof. dr Darku Chudyu, da dođe u posjetu i napravi pregled u Centar za palijativnu njegu u Tuzlu gdje je ležao mladi sportista Miloš.  

Na poziv dr Chudya devetnaestogodišnji Miloš Božović je transportovan u KB "Dubrava", gdje je tim ljekara napravio detaljne pretrage vezane za aktivnost mozga prema korteksu. 

Terapija koja je ulijevala nadu, duboka mozgovna stimulacija, podrazumijevala je očuvanost korteksa u izvjesnoj mjeri, međutim signali zabilježeni kod Miloša ipak nisu dovoljni za ovu vrstu liječenja. 

Ukoliko se pojavi mogućnost daljeg oporavka, šef neurohiruškog odjela, dr Chudy i njegov tim iz Zagreba, je spreman odmah intervenisati, ali zasad procjenjuju da nije još uvijek vrijeme za ovakvu vrstu liječenja.

Miloš će po povratku u Bosnu i Hercegovinu biti smješten u rehabilitacioni centar u Fojnici.

NEVER GIVE UP/NIKAD NE ODUSTAJZadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu