Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Potvrda o uspješnom transportu Miloša Božovića u KB "Dubrava"

NEVER GIVE UP/NIKAD NE ODUSTAJ

06. 07. 2016 - 16:08
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Devetnaestogodišnji sportista Miloš Božović je danas u pratnji ljekara i majke Aleksandre, uspješno transportovan u Zagreb i smješten u KB "Dubrava". 

Teška povreda glave, zadobijena na fudbalskoj utakmici, izazvala je komu, a dvogodišnje liječenje u Bosni i Hercegovini, rezultiralo je sepsom, teškim infekcijama, dekubitusima.

Nakon što su njemački ljekari u klinici "Schimider" učinili sve što je bilo u njihovoj moći, činilo se da je ipak za Miloša izgubljena svaka nada za uspješan oporavak. Miloš je vraćen u Bosnu i Hercegovinu, u Centar za palijativnu njegu u Tuzlu.

Još jedna nada se rodila po odlasku dr Almira Čehajića u KB "Dubrave" u Zagreb gdje je Prof. dr Darku Chudyu predočio Milošev slučaj, i pozvao ga da pokuša Milošu vratiti kvalitetniji život. 

Primjenom duboke mozgovne stimulacije, terapije koja se dokazala uspješnom kod mnogih oboljenja, pa tako i kod pacijenata koji su kao Miloš, u vegetativnom stanju, uz niz dodatnih pregleda planiranih za narednih nekoliko dana, dr. Chudy pokušat će napraviti čudo i probuditi Miloša.

Ekipa OTVORENE MREŽE je danas ispratila Miloša iz Tuzle, a prije nekoliko minuta i zaprimila povratnu informaciju da je transport bio uspješan, kao i da je tim ljekara iz Zagreba već preuzeo brigu o Milošu.

VIŠE..

NEVER GIVE UP/NIKAD NE ODUSTAJZadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu