Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

OTVORENA MREŽA: Miloš Božović izmješten u KB „Dubrava“ Zagreb

06. 07. 2016 - 09:58
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Tokom proteklih mjeseci, pratili smo priču o teškoj borbi za život mladog sportiste Miloša Božovića. Nakon što je iz renomirane klinike „Schmieder“ u Sttugartu prebačen u Centar za palijativnu njegu u Tuzlu, Miloševi roditelji preuzeli su brigu o njemu. 

Nakon posjete dr. Almira Čehajića Batka KB „Dubrava“ i dogovora sa dr. Darkom Chudy-em, šefom neurohirurškog tima iz Zagreba, Miloševi roditelji su dobili novu nadu za ozdravljenje svoga sina. 

Ekipa OTVORENE MREŽE danas je prisustvovala izmještanju Miloša Božovića u KB „Dubrava“ u Zagreb.
Primjenom duboke mozgovne stimulacije, terapije koja se dokazala uspješnom kod mnogih oboljenja, pa tako i kod pacijenata koji su, kao i Miloš, u vegetativnom stanju, uz niz dodatnih pregleda planiranih za narednih nekoliko dana, dr. Chudy pokušat će napraviti čudo i probuditi Miloša.

Ono što je interesantno, jeste činjenica da je u posljednje vrijeme Miloš počeo da reaguje. Nakon saniranja infekcija, dekubitisa i ostalih popratnih oboljenja, njegovo zdravstveno stanje blago se popravilo, što je ravno medicinskom čudu. Počeo je da se odaziva, okreće glavu i pokreće ruke i noge. 

Sa Milošem je u Zagreb otišla njegova majka Aleksandra, lavica i najveći borac za život svoga sina. Njegovom izmještanju, pored kompletne porodice i prijatelja, prisustvovalo je i mnogo medija, CK RS-a te Hitna pomoć KS. Svi su bili vidno potreseni, a Milošev otac Aleksandar dao nam je i izjavu. 

„U suštini došli smo na neku pozitivnu nulu nakon ova 22 mjeseca. Puno je komplikacija bilo u inostranstvu. Nismo uradili ono što smo planirali, ali imali smo dvije vrlo teške operacije vezane za infekte. Sad smo u kontaktu sa dr. Chudy-em, koji je načelnik neurohirurgije u bolnici “Dubrave“ i on nam je dao neku nadu, s tim što će u ova 2-3 dana da se rade evocirani potencijali i radit će se nalazi. 

Na osnovu tih nalaza, ćemo više toga znati. Naučili smo se boriti. Teško jeste, ali uz Božiju pomoć nadamo se da ćemo napredovati dalje. U svakom slučaju, zahvalio bih se narodu širom Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, ali i u regionu na pomoći i podršci koju nam daju sve ove mjesece. 
Hvala puno svima“, rekao je Aleksandar.

Majci Aleksandri i ocu Aleksandru, kao i kompletnoj Miloševoj porodici tim OTVORENE MREŽE na čelu sa predsjednikom dr. Almirom Čehajićem Batkom, želi mnogo snage i strpljenja, i nadamo se samo pozitivnim vijestima.
Uz naš slogan NEVER GIVE UP/NIKAD NE ODUSTAJ pratit ćemo i dalja dešavanja u vezi ovog mladog sportiste.Zadnje dodane

Preporučujemo