Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

HITNO potrebna pomoć Admiru Muratoviću

28. 06. 2016 - 10:45
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski/otvorena mreža

 

Gošća jutarnjeg radio-televizijskog programa ovoga jutra bila je Imra Muratović, majka dvadesetogodišnjeg Admira Muratović koji boluje od Burkiit limfoma. 

'Cijelu noć nismo spavali. Ti si naša jedina šansa. Admir me pitao hoće li mi Batko pomoći. Rekla sam mu da hoće jer je mnogima već pomogao. Mislim da ćemo uz tvoju pomoć uspjeti“, rekla je Imra na početku razgovora, obraćajući se predsjedniku OTVORENE MREŽE dr Almiru Čehajiću Batku i svim slušaocima i gledaocima jutarnjeg  programa 'Udri muški'. 

'Admir se okliznuo ispred kuće i nakon toga smo završili na Klinici za angiologiju UKCS-a zbog tromboze lijeve noge. Ljekari su našli veliku tumorsku masu na području male zdjelice. Na toj Klinici smo bili do 8. januara.  Nakon toga su Admira smjestili na Kliniku za hemologiju i uslijedile su hemoterapije. Do sada je primio sedam ciklusa hemoterapije', pojašnjava majka Imra teško stanje u kojem se nalazi njen sin.

Plan je bio da se pacijent pripremi za eventualnu alogeničnu transplantaciju koštane srži ukoliko se dovede u remisiju, međutim na ordiniranu hemoterapiju doktori nisu dobili željeni odgovor.  Nakon niza dodatnih pregleda, konzilij Klinike za onkološku hirurgiju donio je odluku da pacijent nije operabilan.  Kod Admira se i dalje evidentira progresija bolesti uz edeme lijeve noge. Pola godine od početka liječenja, doktori nisu postigli željeni rezultat odnosno nisu doveli bolest u remisiju. Zbog toga nije moguće izvršiti bilo kakav operativni zahvat. 
Ono što doktori dalje predlažu jeste nastavak terapije koju je Admir već počeo primati, a u slučaju izostanka odgovora na terapije predlažu palijativni tretman.
Admir Muratović  se trenutno nalazi na Klinici za hematologiju. U jako je teškom zdravstvenom stanju, ima problema sa disanjem, a prije nekoliko dana su ga i reanimirali uslijed prestanka disanja. 

' Stalno sam uz njega. Moj život se srušio 23. ovog mjeseca. Bio je četvrtak. Admir mi je rekao da osjeća kao da ima bombu u grudima. Molio me da mu pomognem i rekao mi da me puno voli. Ljekari su mi rekli da izađem iz sobe, a Admira su počeli reanimirati. Virila sam kroz vrata, a sve u meni je umiralo...', kaže Imra pokušavajući suzdržati suze.

'Najteže što se jednom roditelju može desiti je da gleda svoje dijete kako se pati, a ne može pomoći. Prije dva mjeseca su mi ljekari rekli da odem tražiti mišljenje nekog drugog ljekara. Nisam znala ni gdje da odem, ni šta da radim. Pitala sam ljekare da mi daju bilo kakve upute, a oni su mi rekli da imaju Ugovor sa klinikom u Turskoj. Sama sam otišla u Zagreb. Tamo su mi ljekari preporučili određenu terapiju, ali kada je Admir počeo primati nije pomogla, a nus pojave su bile strašne. Sada prima hemoterapije svake tri sedmice. Limfni čvorovi na vratu su se smanjili, a otok na cijelim nogama je nestao. Sada nam preporučuju palijativnu njegu', kaže Imra, napominjući da su Admirovi drugovi do sada sakupili 15 000 maraka.

'Admir je visok 187 centimetara, a ima jedva 40 kilograma. Do jučer je bio zdrav. Završio je Srednju grafičku školu i u životu nikada ni mrava nije zgazio. Molim sve koji su čuli ovu priču da pomognu mom sinu. Moj broj telefona je 060/ 318- 38- 06. Hvala svima unaprijed', poručuje Imra s nadom da će njen Admir novu šansu za život uz pomoć tima OTVORENE MREŽE naći na nekoj specijalističkoj klinici van granica Bosne i Hercegovine.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da finansijska sredstva potrebna za liječenje Admira Muratovića uplate na sljedeće račune:

admirmuratovicPLAKATZadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Branislav Borenović

U razgovoru sa slušaocima Radija OTVORENA MREŽA, Borenović je rekao da BiH treba posmatrati kao akcionarsko društvo u kom svaka partija ili entiteti imaju određeni broj dionica i ponašaju se prema državi Bosni i Hercegovini kao prema svom vlasništvu