Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Uspijesi mladih plivača Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo

23. 02. 2016 - 12:05
|
|
by Darko Došlo

Gradski klub vodenih sportova Sarajevo je u svojih osam godina postojanja napravio značajne rezultate.  

U takmičarskom smislu već pet godina su četverostruki prvaci države u mlađim kadetima, mlađim  juniorima, juniorima i seniorima, vice prvaci u kategoriji kadeta. Plivači i plivačice kluba vodenih sportova drže više od 30 državnih rekorda u Bosne i Hercegovine, što pojedinačno, što u štafetama.  

Devet plivača su juniorski ili seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine. 

Klub trenutno broji oko 100 članova u svim pogonima, od obuke neplivača do seniorske takmičarske grupe.  

NAJAVA DOGAĐAJA
Međunarodni plivački miting Sarajevo Aquatics 2016 je šesti po redu plivački miting koji organizira Gradski klub vodenih sportova Sarajevo i jedan je od najvećih i najkvalitetnijih plivačkih takmičenja u BiH i regionu. Prepoznat od svjetske plivačke organizacije FINA koja je mitingu dodijelila licencu i ove godine je registrovan za ostvarivanje olimpijskih normi za Olimpijske igre Rio, Brazil 2016.

Evropska plivačka organizacija LEN je miting stavila u svoj kalendar natjecanja kao takmičenje na kojem se priznaju svi isplivani rezultati, svjetski i evropski rekordi.

Miting ima puni olimpijski program i discipline koje se plivaju po sistemu kvalifikacije-finale što učesnicima daje karakteristiku nastupa na vrhunskom takmičenju. Miting je prepoznat i od plivačkih federacija regiona, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Italije, Austrije i Velike Britanije koje su u proteklih 6 godina održavanja ovog takmičenja bili naši gosti.

Skoro svi plivački klubovi iz Bosne i Hercegovine su učesnici mitinga Sarajevo Aquatics sa svojim najboljim plivačima.

 Zadnje dodane

Preporučujemo