Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Humanost na djelu: Porodica Oliva ima novi dom

VIDEO

01. 02. 2016 - 22:09
|
|
by Daliborka Ždrale

Priču o porodici Oliva iz Dobrog Polja ste imali priliku čuti prije dvadesetak dana, kada je na inicijativu Omladinskog pokreta Foča, pokrenuta akcija za pomoć i kupovinu novog doma Slavku, Teu i Matei. Tamo gdje je izostala briga najbližih i ovlaštenih, pojavila se prijateljska ruka onih kojima je stalo i imaju savjest. 

Predsjednik Omladinskog pokreta Foča, Mladen Mandić potvrdio nam je da je do sada prikupljeno trideset hiljada konvertibilnih maraka, od čega je dvadeset pet uplaćeno za kupovinu kuće, a preostalih pet će biti utrošeno u korist Tea i Matee.

Socijalni radnik opštine Trnovo, Mlađenka Trgovčević je na osnovu Privremenog rješenja o starateljstvu u svrhu kupovine nekretnine, kod notara Samira Muslića, potpisala Ugovor o kupoprodaji nekretnine, kojim kuća u Trnovu postaje vlasništvo Tea i Matee. Ne naplativši svoje usluge, notar Samir Muslić želio je dati lični doprinos ovoj akciji.

Dvoje prekrasne, lijepo odgojene i skromne djece je dobilo dom i priliku da odraste u zdrave članove društva. Nisu krili zadovoljstvo, radost i zahvalnost onima koji su im pomogli i koji i dalje pomažu, jer još uvijek ima onih koji žele ovoj djeci pružiti bolje uslove za život.

Novi dom porodice Oliva, od proteklog vikenda ispunjen je radošću i smijehom, a akcija Omladinskog pokreta Foča i dobrih ljudi, spasila je jednu porodicu i vratila vjeru i nadu u bolje sutra.Zadnje dodane

Preporučujemo